Студія ЛІРА

Студія «Ліра» та «Ільничанка» на «Гаморі-2018»

25.06.2018 | 1415 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
Чудово, що на Закарпатті вчаться зберігати і примножувати традиції, які зародилися вже за нової української історії. Зокрема на Іршавщині таким є фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора», який проходить у селі Лисичові в останні вихідні червня уже багато років.

На цьогорічний фестиваль «Гамора-2018» приїхали ковалі, майстри народних ремесел, творчі колективи, байкери, відомі богатирі, зокрема славнозвісний Василь Вірастюк, естрадні виконавці з багатьох куточків України та із сусідньої Словаччини. І вкотре організатори запросили студію «Ліра». Тож у другий фестивальний день її представляли вокальний ансамбль «Ільничанка» (кожен з учасників ансамблю: Козар Яна, Пилипко Тетяна, Савко Олександра, Гіга Станіслав, Чепа Аліна, Попович Ульяна, Камінський Максим, виступив також сольно) та молодші солісти Олександра Скальник, Вікторія Волошин і Інна Повх.

Юні артисти дали майже 20 номерів! Це «тягне» на власний сольний концерт! Виконанням потішили як ансамбль, так солісти. Їх вдалому виступу сприяли добре технічне забезпечення, гарна погода і хороший настрій учасників і гостей фестивалю. Останніх, до слова, зібралося чимало: люди веселилися, підтанцьовували, знайомилися з ковалями та їх мистецтвом наживо та в урочисто відкритому музеї.

Після виступу студійці, керівники, батьки смакували дуже смачним бограчем та пловом, якими їх пригощали організатори, за що їм спасибі, як і за виділений транспорт для поїздки на фестиваль. Сповнені позитивних емоцій, задоволені від фестивального дня хлопці й дівчата повернулися додому, аби готуватися до нових пісенних вершин.