Студія ЛІРА

ХХ ювілейний конкурс «Кришталеві грона» став для ансамблю «Ільничанка» знаковим

30.08.2018 | 1285 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Три дні місто Виноградів вирувало в пісні, танці, якісній музиці, хорошому настрої, посмішках мешканців і чисельних його гостей. Адже на ХХ ювілейний міжнародний фестиваль-конкурс «Кришталеві грона» імені Андрія Гріги приїхали юні таланти з багатьох областей України, а також з інших країн. Організатори фестивалю, зокрема його директор Юрій Сідор каже, що такої великої кількості заявок ще ніколи не поступало: близько 120! Тож було непросто журі: Ірма Гвініашвілі - голова журі, музичний продюсер, педагог (Грузія), Сергій Корочанський - суддя чемпіонатів по бальних танцях, хореограф-постановник, доцент Українського Європейського університету (м.Рівне), Ян Костирко - заслужений артист України, учасник телепроекту «Голос країни», Ерік Вайда - співак, композитор (м.Київ), Галина Білогур - музичний продюсер (м.Біла Церква), Агнета Гриценко - співачка, володарка гран-прі фестивалю 2000 року (м.Виноградів).

Степан Гавацко, керівник колективу «Ільничанка» Закарпатського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН», який вже не вперше випробовує свої сили на цьому фестивалі, дуже задоволений рівнем організації, професійним рівнем журі. Як керівник завжди прислуховувався до критики і порад членів журі. Тому методично з учасниками ансамблю працювали над якістю виконання своїх творів. І ця робота дає свої результати. Пісні "Покладу, покладу значок на віконце" та "Через поле широкоє" на ХХ ювілейному конкурсі «Кришталеві грона» принесли вокальному ансамблю І місце! Правильно підібраний репертуар, автентична манера виконання, артистизм співаків, сценічний образ «Ільничанки» дійсно підняли колектив на якісно новий рівень. Як наголосила під час нагородження Агнета Гриценко (член журі) - колектив, який із року в рік приїжджає на "Кришталеві грона", показуючи все кращий результат, прислухається до порад журі, працює наполегливо і вдосконалює свою майстерність. Їх виступи не залишили байдужими ні глядачів, ні журі. Подяку за підготовку ансамблю отримав і його керівник.

Пишаємося таким талановитим і самобутнім колективом. Нехай ваша любов до музики, до народної пісні, до рідної землі приносить вашим слухачам впевненість у кращому житті і розквітанні малої і великої батьківщини.

Від імені ансамблю та керівника приносимо щиру вдячність директору фестивалю Юрію Сидору, організаторам Ользі Барничко та усій команді за чудове св'ято, високий рівень організації та за зірковий склад журі.