Студія ЛІРА

В «Ільничанки» найвища відзнака!

31.10.2021 | 969 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Коли ти до чогось довго йдеш і нарешті приходиш, то точно розумієш, що проведений час, багато праці і власних зусиль, а нерідко й нервів потрачено недарма, твій труд винагороджений. Так буває в різних сферах людської діяльності, до прикладу: в спорті, у військовій справі, якщо ти дослідник чи артист.

Подібні відчуття переповнюють зараз керівника Степана Гавацка та учасників ансамблю «Ільничанка» Закарпатського ПАДІЮНу, адже у ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Веселкові мости дружби» Україна-Угорщина, що проходив у містя Берегові, вони здобули Гран-прі! На сьомому році невтомної праці дитячий вокальний колектив із села Ільниці отримав таку бажану відзнаку. І вони дійсно її заслужили, адже впродовж усього часу шліфували свою вокальну майстерність, не зраджуючи автентичній українській та закарпатській пісні, своїй студії та наставнику. А ще – кожної репетиції і кожного конкурсу переконливо доводячи, що солісти – а кожен із учасників ансамблю є самодостатнім солістом чи солісткою – можуть відчувати ансамблевість, можуть «малювати звук», можуть злитися темброво у багатоголоссі.

Через різні поважні обставини, хлопці не змогли розділити з дівчатами ті ейфорійні миті виступу й нагородження, все ж найщиріші вітання їм усім: талановитим хлопцям і дівчатам, їх батькам та педагогу, тим, хто завжди вірить і підтримує самобутню «Ільничанку».

Нехай дзвінкий ваш спів підкоряє серця журі й слухачів на конкурсних містках, а народна пісня прославляє наш рідний край ще багато років.