Студія ЛІРА

Студія «Ліра». Студія як творча оселя

09.02.2017 | 840 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
Студія ЛІРАНе можна сказати, що лексикон сучасного українця не збагатився - науково-технічний прогрес все ж таки неабияк рвонув уперед. Та як не дивно, інколи задумуєшся над значенням простих і давно відомих слів. Наприклад, студія (згодом читач зрозуміє, чому саме це слово зацікавило). Так от, згідно з даними Вікіпедії студія - це організація, яка займається тим чи іншим видом мистецтва, або приміщення для заняття мистецтвом. Впевнено можемо сказати що в селі Ільниці є студія з назвою «Ліра», яка органічно поєднує в собі і те й інше. Тут оселилися ті, хто любить музику, знає в ній толк, бо живе піснею, а ще - може навчити пізнати її інших.

З’явилася студія завдяки подружжю Гавацко, власне, педагога Ельвіри Петрівни, яка довгі 10 років вчила дітей естрадному співу у пристосованій кімнаті власного будинку (необхідно додати, що й тоді робила це відмінно!), але вже другий рік, як вони зі своїм чоловіком Степаном облаштували справжню вокально-музичну кузню - студію вокалу і звукозапису «Ліра».

Займаються у ній діти, які не тільки люблять співати і хочуть навчитися це робити гарно, але й розуміють відмінність пристосованого від спеціального приміщення для правильного видобування звуків, для створення відповідного звучання вокального твору. Тут є все необхідне не лише для повноцінних репетицій, але й для запису пісень (як кажуть, «плюсовок»).

У студії наразі «прописані» і кількадесят солістів і два вокальні колективи: «Ільничанка» та «Ільничаночка». Можна впевнено сказати, що діти з великим задоволенням займаються в студії, адже там не лише вчаться азам вокалу, але й мають площадку для дитячих розваг чи жартів, тут панує тепла та затишна атмосфера. Саме таким чином - через дружні довірливі стосунки на репетиціях і формується колективізм, відчуття і розуміння один одного на сцені. Керівнику студії вдається так вибудовувати заняття, аби дівчатам і хлопцям було, що називається, і корисно, і цікаво, і приємно. Особливо жваво проходять обговорення і аналіз концертних чи конкурсних виступів.

Як відомо, творчі люди завжди знаходяться у пошуку, тож подружжя Гавацко прагне до вдосконалення форм роботи з дітьми, особливо в позарепетиційний час. Тож у студії проводяться «дні народження»,  уже невдовзі плануються проводити «творчі вечори», виношуються й інші ідеї.

Отже якщо у вас є дитина, яка постійно щось наспівує, а ви маєте можливість дати їй додаткову музичну освіту - приводьте її у студію «Ліра».

P.S. «Зірками не народжуються, Зірками стають!» ツ