Студія ЛІРА

Студія «Ліра» на фестивалі «Весняний бал» в Ужгороді

27.03.2018 | 1180 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
Весна вступає на повну силу у свої права. Зміни не лише в природі, але і в настроях людей. Це добре розуміють і відчувають ТМ "Планета мистецтва" спільно з іншими організаціями,  бо вже вп’яте проводять у «ПАДІЮНі» нашого обласного центру Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості, який скликує на його сцену талановитих дітей та молодь з різних куточків України.

Привабливою є навіть назва - «Весняний бал», тож і не дивно, що щороку кількість бажаючих позмагатися за нагороди фесту лише зростає. Та разом з тим зростають і вимоги до учасників у таких трьох номінаціях:
  • хореографія - народний і стилізований танець, сучасна хореографія, Street danse, бальні танці, східні танці, театри танцю і моди;
  • вокал - народний, класичний, естрадний, хорові колективи, шоу-групи, авторська пісня;
  • інструментальна музика - народна, класична, естрадна, авторська.
Найбільше конкурсантів у вокальному жанрі приїхало з нашої області. Потужною командою впевнених у собі артистів за підтримки батьків та директора Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. О.В.Попович наші студійці поїхали завойовувати нагороди. І більшості це вдалося! Хоча, як каже Ельвіра Петрівна, журі було строгим. Тому вдвічі приємно і важливо, що результати студійців високі.

Порадіймо за наших талановитих солістів, переможців і призерів V Міжнародного фестивалю дитячої та юнацької творчості, разом:
  • 1 премія: Комаренко Ельвіра, Станко Андріана, Білозір Богдан.  
  • 2 премія: Скальник Олександра, Козар Яна, Гіга Станіслав.                
  • 3 премія: Волошин Вікторія, Тахірова Дарина, Чепа Аліна, Попович Уляна, Лутак Іванна.  
Вперше наставниця студії дала можливість спробувати свої сили дуету, і вона не помилилася: співзвучність голосів Козар Яни та Камінського Максима, їх виконання конкурсної пісні високо оцінило журі, присудивши 2 місце.

У неповному складі, ансамбль «Ільничаночка» виборов диплом високого 2 ступеню. Призерами такого ж ґатунку стали і їх старші товариші – вокальний ансамбль «Ільничанка» (керівник Степан Гавацко). Хоча й доволі ризикували, адже виконували й дебютну пісню! Та майстерність цього злагодженого дитячого колективу щораз лише шліфується, а їх зовнішній вигляд зачаровує своєю святковою автентичністю. Запрошення їх на відкриття гала-концерту вже й не стало для хлопців і дівчат несподіванкою - розпочинати гала-концерти їм вже доводилось.

От такий доробок привезли студійці з «Весняного балу». А оскільки далеко не всі учасники були відзначені дипломати лауреатів, діти отримали додатковий стимул до наполегливих занять. А педагоги чергову порцію подяк від учнів та батьків за працю, яка приносить значні результати.