Студія ЛІРА

Студія «Ліра» достойно представила Іршавщину на «Червоній руті»

09.10.2016 | 788 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
Червона рутаВосьмого жовтня на сцені Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру ім. братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв відбувся обласний відбірковий конкурс ХV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Такі ж відбіркові проходять по всім областям України.

Вперше спробували свої сили у цьому популярному національному пісенному змаганні вихованці студії «Ліра». Тож серед двадцяти учасників із Закарпатської області були і шестеро наших вокалістів: Ірина Варцаба, Ульяна Попович, Богдан Білозір, Яна Козар, Станіслав Гіга, Олександра Скальник.

Їх виступи були якісними і впевненими, студійці вирізнялися з-поміж інших учасників і артистизмом, і володінням голосом, і вдало підібраним репертуаром. Тож і результат відповідний: Богдан Білозір отримав путівку до фіналу, тобто став лауреатом, Яна Козар також може готуватися до фінальної частини, хоч вона і є у резерві, але журі її відмітили. Двоє: Ірина Варцаба та Станіслав Гіга є у резерві на участь, тобто мають ще один шанс позмагатися за перемогу у фінальній частині фестивалю, який проходитиме у жовтні наступного року в одному з міст України. Упродовж року вони будуть готувати абсолютно нові авторські пісні, працюючи у тандемі з творчим колективом «Червоної Рути».

Чудові враження залишив по собі і виступ ансамблю «Ільничанка», та, на жаль, виявився позаконкурсним, оскільки обраний репертуар не відповідав заявленій номінації. Та виступ пройшов не дарма, ансамбль отримав досвід та сподобався журі. Готуючись до наступного фестивалю «Червона рута» колектив приділить більше уваги до підбору пісень.

Обласний конкурс був ретельно спланований, тож пройшов на дуже високому організаційному рівні. Брати участь у такому популярному фестивалі – уже є похвально (адже для участі потрібно було отримати персональне запрошення від організаторів), а перемагати в ньому – відкрити себе всій країні як музиканта, співака, артиста. «Червона рута» відкриє нові імена і виведе їх на велику сцену, залучає українську молодь до формування патріотичної свідомості засобами української масової музики.
 
Закарпаття вже здобувало найвищі сходинки цього фестивалю. Тож бажаємо і нашим юним талантам долучитися до їх числа, заповняти музичний простір якісним вітчизняним продуктом, прославляти рідний край.

P.S. Вихованці, батьки і керівник студії «Ліра» висловлюють глибоку вдячність і щиру подяку голові Іршавської районної ради В.А.Симканинцю за підтримку і конкретну допомогу. Це не вперше Віктор Андрійович підставляє плече в критичних ситуаціях. Він, схоже, з тих небагатьох, що усвідомлюють відомий вислів про талановитих, яким треба допомагати, і вірить в «Ільничанку» і бачить її перспективу.