Студія ЛІРА

«Перлини» співочої Іршавщини

09.04.2019 | 1677 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
Вісім нагород з восьми комплектів, якщо можна застосувати такий спортивний термін, вибороли солісти студії «Ліра» на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі інструментального, вокального та хореографічного мистецтв, окремих соло-виконавців, малих форм та творчих колективів «Перлина Закарпаття». Перлини співочої Іршавщини достойно представили себе, свій район, дали зайвий привід пишатися своїм батькам і, безумовно, керівнику - Ельвірі Гавацко.

Якщо докладніше, то Київський Національний Університет Культури і Мистецтв, Інститут Мистецтв: Кафедра Сучасної Хореографії, Національна Музична Академія ім. П.І.Чайковського та Творчий проект "ArtLikeFest" 2 дні, з 5 по 6 квітня, фестивалили у актовій залі МДУ та у Мукачівському драматичному театрі. 

У конкурсі брали участь окремі виконавці та творчі колективи від 6-ти до 35-ти років і старше в різних номінаціях з різних областей України, центри дитячої та народної творчості,  школи мистецтв, дитячі музичні школи, музичні училища та академії, аспірантури і професійні музиканти. Оцінювали виступи журі у складі: композитор, Член Національної ліги композиторів України та Асоціації Юнацьких і дитячих фестивалів м.Бурштин Ігор Іванців, Заслужений діяч естрадногомистецтва України, Член Національної ліги композиторів України, лауреат премії ім. О. Духновича, Композитор, м.Мукачево Ігор Білик, Лауреат міжнародних конкурсів, старший викладач кафедри скрипки НМАУ ім.П.І.Чайковського м.Київ Святослава Семчук.

У номінації естрадний вокал і представляли свої номери студійці «Ліри». Найбільше вразила членів журі наймолодша з них – Шестак Олександра. Вона отримала І місце, і варто зазначити, що це був її дебют на конкурсі!

Далі місця розподілили наступним чином: ІІ місце у Станко Андріани, Савко Олександри і Чепи Аліни. 3 місце у Комаренко Ельвіри, Волощак Анастасії, Пилипко Тетяни. Дует у складі Вербищук Ксенії та Скальник Іванни також отримав ІІІ місце.

Виступили на цьому конкурсі й інші підопічні Ельвіри Петрівни, вихованці Ільницької ДШМ: вокальний ансамбль «Ільничаночка» в неповному складі (7 чоловік) - зайняв ІІІ місце. Тож нагороди везли додому всі! І нехай вони різного ґатунку – почасти виснажлива, але творча і цікава робота і талановитих вокалістів, і їх педагога, і батьків дає заслужені плоди.