Студія ЛІРА

Переможні фестивальні емоції для «Ільничанки»

11.05.2021 | 1117 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Після довготривалої перерви, спричиненої карантинними обмеженнями, по країні відновлюються мистецькі заходи. XІV Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою» пройшов цими вихідними у місті Хуст.

Оргкомітет фестивалю дотримувався усіх протиепідемічних заходів під час організації та проведення фестивалю у зв’язку з поширенням на території України COVID-19. Програма була насиченою, та й учасників не бракувало.

Поборотися за звання лауреата до закарпатського міста приїхав і вокальний ансамбль «Ільничанка» Закарпатського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» (керівник С.С.Гавацко). Один з двох творів, який вони виконали на сцені, був прем’єрним, звучав у три, місцями у чотири голоси, а це непросте завдання для виконання навіть для дуже досвідчених артистів! Тож завойоване друге місце стало високим результатом для оновленого колективу «Ільничанки», а подарунковий сертифікат на зйомку відеокліпа спонукає на творчу роботу. Отже любі наші шанувальники - чекайте на чергову прем'єру!

Та фестивалі – це не лише про нагороди, це більше про досвід, про емоції, про душевний стан. «Веселка над Тисою» з року в рік створює чудову атмосферу для учасників та гостей фестивалю, члени журі всіляко підтримують юні таланти. Співачка Ілларія, яка теж оцінювала виступи конкурсантів, після виконання нашим колективом її ж пісні, запропонувала заспівати разом з нею на гала-концерті! 

«Ільничанку» впізнають, за неї вболівають, з нею охоче фотографуються, її підтримують і допомагають тим самим талановитим дівчатам і хлопцям відчуватися впевненіше, ставити собі нові цілі у народній пісенній творчості.