Студія ЛІРА

Наша маленька зірочка на міжнародному конкурсі «Гуцульська родина - 2018»

10.05.2018 | 1154 | Студія Ліра | Автор: Ульяна Комаренко
З 2-го по 6-те травня пройшов ІІІ-й міжнародний конкурс-фестиваль «Гуцульська родина - 2018». Гостинно приймали учасників та глядачів в селищі Ясіня - самому серці Закарпатської гуцульщини та гір Карпат.

З багатьох регіонів України (Закарпатська, Харківська, Черкаська, Івано-Франківська, Вінницька, Львівська обл.), зарубіжжя (Білорусія) з'їхались учасники, щоб позмагатись у різних жанрах (вокальний, інструментальний, театральний та хореографічний).

Найменшою учасницею в історії цього конкурсу-фестивалю стала учениця «зразкової» вокальної студії «Ліра» Іршавського РЦПР - Комаренко Ельвіра. У свої 5 рочків дівчинка єдина представляла Іршавський район на «Гуцульській родині». Незважаючи на велику кількість учасників у категорії до 9-ти років, вона отримала ІІ-ге місце у номінації «естрадний вокал».

На огляд журі було представлено дві пісні - «Маленька країна» і «Кульбабка». На нашу думку саме виконання та сценічний образ квіточки-кульбабки підкорили журі та допомогли здобути призове місце.

До складу журі у вокальному жанрі увійшли відомі діячі мистецтва. Зокрема народні артисти України Микола Свидюк та Леся Горова, заслужені працівники культури Надія Підгородська та Валентина Зелінська, Валерій Немна, співачка Борислава Білоцерківська та заслужений артист України Володимир Коваленко. Щира подяка їм за об'єктивне оцінювання та справедливість.

Організували подію, де зібрались яскраві, колористичні виступи, організатор, голова ТО «Гуцул і Компанія» Василь Клочуряк та співорганізатор, голова Рахівського РТВО «Гуцульщина» Іван Беркела. Всіх учасників та глядачів дійства підкорив витончений колорит і щирість горян, тому не дарма фестиваль відбувся саме на щедрій талантами Закарпатській землі! Безумовно поїздка нам запам'яталася улюбленими піснями, танцями та мелодіями, подарувала незабутні хвилини радості спілкування зі світом мистецтва. 

Вітаємо юну призерку та її викладача - Гавацко Ельвіру Петрівну з новим здобутком! Бажаємо вдалих виступів та подальших успіхів на їх творчому шляху!