Студія ЛІРА

«Кришталеві грона» з бронзовим блиском

29.08.2016 | 610 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Вже багато років закарпатське місто Виноградів збирає на Міжнародний фестиваль-конкурс сучасної пісні і танцю «Кришталеві грона» талановитих виконавців з усієї України та інших держав. Високий рівень організації та безкомпромісність і професіоналізм журі ставить його в число найкращих. 

«Ільничанка» не могла упустити шанс взяти у ньому участь, тим паче, що успішні останні виступи підтвердили її готовність до великих конкурсів. Тож успішно подолавши півфінал, ансамбль вийшов у боротьбу за призові місця. Голосисті й артистичні дівчата і хлопці співали три твори: «Через поле широкоє» (акапелла), «Україна» і «Ой, гоп черевички!». 

Глядачі щиро аплодували ансамблю, віддаючи перевагу над іншими учасниками. Та журі визначило трохи по-іншому: третє місце, притому, що перших двох не присудили нікому серед ансамблів, все ж навіть такий результат є дуже високим для зовсім юного вокального колективу.

Сьогодні «Ільничанка» брала участь у гала-концерті, після якого отримали багато компліментів у свою адресу як виконавці, так і їх керівник Ельвіра Гавацко, адже справили сильне враження від своєї участі у фестивалі. Окрім диплома за третє місце, колективу вручили й подарунки, серед яких пільгові сертифікати на участь в інших різного рівня пісенних конкурсах. 

Все ж найцінніше, що ансамбль отримав, - це досвід. Досвід чесної і справедливої боротьби за право назватися кращими ансамблевими виконавцями. Він знадобиться їм на інших сценах.