Студія ЛІРА

«Кришталеві грона» - 2017

29.08.2017 | 1261 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
ІльничанкаОдин із найсильніших фестивалів сучасної пісні і танцю, які проходять на Закарпатті, завершився вчора у Виноградівському амфітеатрі парку Перені церемонією нагородження лауреатів та володарів Гран-прі, а також великим гала-концертом.  Від часу свого заснування конкурс із місцевого рівня виріс у популярний міжнародний фестиваль та став беззаперечною візитівкою сусіднього нам міста Виноградова.

Географія учасників, до честі організаторів, щороку зростає. І вже на ХІХ міжнародний фестиваль-конкурс «Кришталеві грона» імені Андрія Гріги приїхали юні таланти з 7 країн та 12 областей України. Це гості  з України, Румунії, Молдови, Білорусі, Польщі, Угорщини та Болгарії - яка вперше брала участь у фестивалі. Та й журі зібралося відповідне: Ірма Гвініашвілі - голова журі, музичний продюсер, педагог (Грузія), Лариса Довят - педагог, продюсер (Білорусія), Едіна Ковач - хореограф, педагог (Угорщина), Валерій Смірнов - заслужений артист України, балетмейстер (м.Луцьк), Людмила Ложкіна - викладач естрадного вокалу (Молдова), Ян Костирко - заслужений артист України, учасник телепроекту «Голос країни», Ерік Вайда - співак, композитор (м.Київ), Галина Білогур - музичний продюсер (м.Біла Церква).

Цьогорічний достойний крок вперед вокального ансамблю «Ільничанка» не пройшов не поміченим у музичних колах краю, тож колектив не міг собі дозволити пропустити такий масштабний фестиваль. Запрошення на безкоштовну участь від директора фестивалю Юрія Сідора та Ольги Барничко стало для всіх приємною несподіванкою, за що колектив їм щиро вдячний! Напевне, пан Юрій та пані Ольга не пошкодували про це ані хвилини, адже «Ільничанка» разом із своїми наставниками упевнено роблять свою справу: популяризують автентичну пісню. Правильно підібраний репертуар, манера виконання співаків, їх артистизм, сценічний образ не залишають байдужими ні глядачів, ні журі.

Тож вдруге поспіль третє місце привезли до рідного села ці, без сумніву, талановиті дівчата і хлопці. Втім, порадували не лише вони - одна з наймолодших учасниць студії «Ліра» Олександра Скальник у напруженій вокальній боротьбі удостоїлася стати дипломантом цього міжнародного конкурсу і, як і всі призери, отримала цінний подарунок.

Усі: солісти, учасники ансамблю, батьки і педагоги залишилися задоволеним від проведених у місті Виноградів конкурсних днів. Чомусь віриться, що ювілейні «Кришталеві грона» задзвенять для студійців ще благородніше.

P.S. І як стало вже доброю традицією, допоміг ансамблю взяти участь у фестивалі Віктор Андрійович Симканинець, за що йому велике спасибі.