Студія ЛІРА

Козар Яна представляла Іршавщину на міжнародному конкурсі «Веселка над Тисою»

15.05.2018 | 1575 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
XII Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою», який проходив з 11 по 14 травня у місті Хуст, зібрав велику кількість вокалістів. Це і не дивно, адже рівень його організації щороку підвищується, клас журі стає щоразу вищим, а директор фесту, народний улюбленець і наш земляк Іван Пилипець, вкладає все більше любові у це свято пісні.

Згідно Положення конкурсанти солісти могли виступати у трьох вікових категоріях за різними номінаціями, у тому числі й «естрадний вокал». Саме у ньому і вирішила спробувати свої сили вихованка «зразкової» студії естрадного співу «Ліра» Іршавського районного центру позашкільної роботи - Яна Козар. Дівчинка з 9 років у ній займається, і у віковій категорії 15-17 років вона була наймолодшою. Але, як каже її наставниця, керівник студії Ельвіра Гавацко, Яночка дуже талановита, володіє ніжним тембром, при цьому вельми працьовита і наполеглива.

Вона розпочинала конкурсну програму. У пів-фіналі виконувала два твори: «Wrecking ball» та «Голубка» і пройшла до фіналу. І сама вокалістка, і педагог вирішили впевнено йти до мети, бо були впевнені у власних силах і можливостях.

У фіналі Яна заспівала пісню «Фортепіано», та так, що майже не залишила шансів своїм опонентам, бо її виступ журі оцінило дуже високо - диплом ІІІ ступеню і сертифікат на суму 500$ для створення власного відеокліпу від закарпатського кліпмейкера Андрія Олага.

Таку високу оцінку своєї праці 15-річна Яна Козар отримала вперше, чим довела, що лише невпинна праця, віра у себе, любов до музики, підтримка батьків і близьких, і, без сумніву, Божий дар - талант дають змогу отримати високий, але чесно заслужений результат.

Тож найщиріші вітання Яночці, її батькам та керівнику - Гавацко Ельвірі Петрівні. З нетерпінням чекатимемо на кліп!