Студія ЛІРА

Іршавщина знов серед кращих! «Весняний бал в Ужгороді»

26.03.2017 | 1052 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
Студія ЛІРА24-26 березня в Ужгороді в «ПАДІЮНі» проходив IV Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Весняний бал», який збирає талановитих дітей та молодь з різних куточків України.

З кожним роком він стає все популярнішим. Цього разу у фестивалі взяли участь понад 500 учасників - з Києва, Дніпра, Одеси, Львова, Кривого Рогу, Покровська (Красноармійськ), Вінниці. Та, звісно, найчисельніше представництво із Закарпатської області.

Цей Міжнародний фестиваль, який організовує ТМ "Планета мистецтва" спільно з іншими організаціями, проходить у наступних номінаціях: 
  • хореографія - народний і стилізований танець, сучасна хореографія, Street danse, бальні танці, східні танці, театри танцю і моди;
  • вокал - народний, класичний, естрадний, хорові колективи, шоу-групи, авторська пісня;
  • інструментальна музика - народна, класична, естрадна, авторська. 
Уже вчетверте конкурс підкорює студія «Ліра». І на цей раз - найуспішніше. Високі сходинки серед вокалістів отримали 10 студійців:
  • І місця: Скальник Олександра і Білозір Богдан;
  • ІІ місця: Ганчіч Аліна, Пилипко Тетяна, Козар Яна, Попович Ульяна;
  • ІІІ місця: Варцаба Ірина, Гіга Станіслав, Лутак Іванна, Камінський Максим.
Це дуже високий, однак цілком заслужений результат студійців попри велику конкуренцію у кожній з вікових категорій.

Участь у гала-концерті, на якому власне відбувається нагородження переможців, дуже лімітована навіть для переможців. Але шестирічна Олександра Скальник настільки вразила журі своєю піснею «Я знов на сцені», що організатори не могли її не запросити знову на бал. Емоції зашкалювали - дівчинка відчувала себе дуже щасливою з кубком у руках. Це найвища поки що її нагорода.

По правді, будь-який виступ на сцені (чи будь-де інде) треба розглядати в трикутнику: виконавець - наставник - батьки, адже кожен із них вносить свою лепту у результат, яким би він не був. І кожен виступ чи то початківця, чи то досвідченого артиста є наслідком великої спільної праці.

Переконатися в цьому можна й слідкуючи за ростом ансамблів «Ільничанка» й «Ільничаночка». Їх виступи (по два номери) подарували глядачам масу позитивних емоцій. І якщо «Ільничанка», навіть виконуючи зовсім нові пісні, вражали своєю манерою виконання та музичною виразністю, то «Ільничаночка» підкорила всіх своєю дитячою безпосередністю і яскравістю. За все це привнесли до копилки своєї студії ІІІ і ІІ місця відповідно.

І це, без сумніву, великий успіх для колективів. Він надає впевненості у собі, стимулює до активності на уроках чи репетиціях, спонукає підкоряти нові пісенні вершини. Суттєву допомогу для здійснення такої успішної поїздки надали відділ освіти Іршавської РДА, директор РБДТ Й.Ю.Мельник та директор Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. О.В.Попович. Тож велике спасибі їм і всім, хто підтримує талановитих дітей нашого краю.