Студія ЛІРА

«Ільничаночка» та студія «Ліра» на XX ювілейному конкурсі «Кришталеві грона»

31.08.2018 | 1056 | Ільничаночка | Автор: Ульяна Комаренко
Ось уже 20-й раз пройшов фестиваль «Кришталеві грона». Більше сотні співаків, вокальних та хореографічних колективів з різних країн приїхали до Виноградова щоб позмагатись за головний приз та отримати масу позитивних вражень. Організатори підготували для конкурсантів екскурсії пам'ятними місцями Закарпаття, вечір знайомств, де визначали Міс та Міні-міс фестивалю, майстер-класи відомих спеціалістів.

Мали можливість проявити свої таланти на ювілейному фестивалі і учениці вокальної студії «Ліра» Районного Центру позашкільної роботи - Комаренко Ельвіра, Станко Андріана, Волошин Вікторія (категорія до 9-ти років) та Козар Яна (категорія 13-15 років). Вокальний ансамбль «Ільничаночка» Ільницької ДШМ (керівник Гавацко Ельвіра Петрівна) також змагався у номінації "малі форми". В кожній з цих категорій брали участь понад 20 учасників!

Дівчатка дуже переживали, але не зважаючи на це гарно проявили себе і отримали хороші бали. Конкурс проходив у три етапи: відбірковий тур, півфінальні змагання та фінал. Та, звичайно ж, кульмінацією цього свята стає гала-концерт, який до того ж співпадає із Днем міста Виноградів на якому проходить нагородження переможців, виступи гостей і учасників фестивалю.

Оцінював конкурсантів дуже поважний склад журі - голова журі Ірма Гвініашвілі (музичний продюсер, педагог, м.Тбілісі, Грузія), Ерік Вайда (співак, коспозитор, м.Київ), Агнета Гриценко (співачка, володарка гран-прі 2000р. м.Виноградів), Ян Костирко (співак, заслужений артист України, учасник телепроекту «Голос країни»), Галина Білогур (музичний продюсер, викладач), а також Сергій Корочанський (Доцент Українського Європейського Університету, м.Рівне). Одним з підтверджень справедливого оцінювання було відкрите виставлення оцінок у півфіналі. Учасниці нашої студії пройшли у фінал.

На феєричному та масовому гала-концерті особливо виділили 2-х наймолодших учасниць фестивалю, одна з них - вихованка студії «Ліра» Ельвіра Комаренко (5 років). Вона отримала чудові призи та стимул до нових здобутків, адже для неї це тільки початок. А дипломантами у своїх категоріях стали Козар Яна та Станко Андріана. Їх нагороджено цінними призами та дипломами.

Особливою родзинкою фестивалю став вокальний ансамбль «Ільничаночка». Такі маленькі, але впевнені у своїх силах учасниці і не сумнівались у тому, що потраплять у фінал. Так і сталося! На гала-концерті їх нагородили ІІІ-ю премією!

Виноградів щороку вражає нас гостинністю, талантами, добрим духом суперництва. Тому, думаємо, що фестиваль матиме успішну багаторічну історію, а ми з року в рік будемо приїзджати і здобувати нові нагороди!