Студія ЛІРА

«Ільничанка» - перша! «Закарпатська весна - 2017»

02.04.2017 | 1043 | Студія Ліра | Автор: Студія ЛІРА
Ільничанка Ільничаночка31 березня - 2 квітня у Мукачеві проходив ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс малих форм та творчих колективів інструментального, вокального та хореографічного мистецтва «Закарпатська весна». Конкурс заснований Київським Національним Університетом Культури і Мистецтв, Національною музичною академією ім.П.І.Чайковського та Творчим проектом «ArtLikeFest». Приймав фестиваль Закарпатський обласний драматичний театр.

Дійство такого маштабу не могло оминути вихованців студії «ЛІРА», тож, порадившись із батьками та зваживши свої сили, студійці вирішили прийняти участь у цьому престижному конкурсі. Керівники подали 13 заявок на участь, з них: десять солістів, один дует та два ансамблі.

Через велику кількість учасників з різних куточків країни, конкурс відбувався протягом двох днів, а на третій день завершився нагородженням та галаконцертом. Саме дійство відбувалося у професійній атмосфері котру спонукало журі високого класу у складі: Білик Ігор, Войтович Вадим, Мова Людмила, Разіна Світлана та Лека Дмитро. Родзинкою цього конкурсу є «батли», під час яких конкурсанти мають можливість продемонструвати декілька творів у акапельному виконанні, вживу поспілкуватися із журі, почути поради та побажання від професіоналів.

Вже майже з перших виступів ансамбль «Ільничанка» (виходив четвертим номером) отримав підтримку залу та симпатії від журі. Свій перший конкурсний твір «Горе, долом ходжу» хлопці та дівчата виконали з надзвичайною душевністю і колоритним діалектом, а вже після виконаного другого твору «Криниченька» - колектав вийшов у фаворити. Доречі, цього разу ансамбль вперше вийшов на конкурс у оновленому складі, тепер їх восьмеро: Камінський Максим, Козар Яна, Попович Ульяна, Волошин Віктор, Пилипко Тетяна, Білозір Богдан, Лутак Іванна, Гіга Станіслав. Результатом вдалого виступу став диплом лауреата І ступеня!

Молодша група, ансамбль «Ільничаночка» теж на підвела. Їх щира дитяча старанність причарувала всіх присутніх у залі. Отже, диплом лауреата ІІ ступеня - став заслуженою нагородою.

Після виступів ансамблів до пісенного бою ступили солісти, які вже отримали заряд від колективних виступів у складі ансамблів. І тут є привід для гордості:
  • І місце - Козар Яна, Лутак Іванна;
  • ІІ місце - Білозір Богдан, Пилипко Тетяна, Попович Ульяна;
  • ІІІ місце - Варцаба Ірина, Волошин Вікторія, Гіга Станіслав;
  • Дипломанти - Повх Інна, Камінський Максим, дует у складі Варцаба Дарина та Варцаба Ірина.
Студійці і батьки отримали гарні враження та задоволені результатами, адже оцінювання було строгим та справедливим.

P.S. Чергову допомогу для здійснення такої успішної поїздки надали відділ освіти Іршавської РДА, директор РБДТ Й.Ю.Мельник та директор Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. О.В.Попович. Тож велике спасибі їм і всім, хто підтримує талановитих дітей нашого краю.