Студія ЛІРА

«Ільничанка» на «Івана Купала» у с.Івашковиця

09.07.2016 | 710 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Четвертий рік поспіль невеличке село нашого району Івашковиця збирає своїх мешканців та гостей з округи на театралізоване свято «На Івана Купала». Проводять його за ініціативи Загатського сільського голови в урочищі «Копань» 7 липня, коли християни вшановують день народження Івана Предтечі (Хрестителя). В Україні здавна існують різні традиції та обряди у ніч, що йому передує, та власне і самого дня.

Івашковицькому святу також не бракувало купальських особливостей: розваги, спортивні ігри, віночки на воді, національне вбрання, ватра - усе створювало неабияку колоритну атмосферу. Але ж без пісні важко уявити будь-яке свято (!),  тож коли приїхав ансамбль «Ільничанка», воно ніби отримало друге дихання.

Вихованці студії «Ліра», об’єднані в цьому колективі народними піснями, незвичною для закарпатського регіону подачею звука, чудовою ансамблевістю, потішили організаторів і гостей фестивалю кількома виконаними творами. Хлопці й дівчата співали від душі, у своє задоволення і естрадні пісні. Їм щиро аплодували усі присутні, адже більшу частину концертної програми склали якраз  номери цих талановитих виконавців: Гіги Станіслава, Козар Яни, Ляшко Христини, Квак Ванесси, Матіко Андріани, Білозіра Богдана, Попович Ульяни, Лутак Іванни. Палко зустрічали глядачі й наймолодшу учасницю - п'ятирічну Скальник Олександру, яка вперше виступала на цьому яскравому фольклорно-театралізованому дійстві.  Після завершення усіх почастували смачним бограчем.

І гості, і учасники отримали задоволення від свята, отже - воно вдалося! Тож кажемо купальському святу: «До наступної зустрічі!»