Студія ЛІРА

«Ільничанка» на фестивальному марафоні «Яскрава країна»

30.10.2018 | 1448 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Щойно в Ужгороді відгомонів масштабний чотирьохденний фестивальний марафон одразу трьох конкурсів! V Міжнародний фестиваль-конкурс сучасної дитячо-юнацької творчості, який проходив у м.Ужгороді 26-29 жовтня, включав у себе: «Яскраву країну» Закарпаття - 2018» (Україна), Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс - 2018» (Україна) і Міжнародний фестиваль танцю і пісні «Хвилі Охриду» (Македонія). Звісно, цікаво б було побачити хореографічну композицію від учасників вокального ансамблю «Ільничанка» Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН», проте вони добре знають простори свого плавання, і віддано відточують виконання народних пісень. Через те вже кілька років поспіль підкоряють своїм співом сцени різних міст рідного Закарпаття й України.

Заяскрилися й на цьому фестивалі, адже в обох пісенних конкурсах взяли найвище - І місце, та отримали запрошення до участі у Гала-концерті! Здається, що коли ці хлопці й дівчата лише виходять на сцену, то вже приречені на успіх - настільки гарно вони виглядають і професійно поводяться. Але, звісно, головний їх козир - манера виконання, ансамблевість, уміння передати настрій кожного музичного твору.

Відрадно, що журі віднедавна почало «помічати» і роботу керівника-педагога дитячого колективу і відзначати підвищення його професійного рівня подяками. Тож щирі вітання юним артистам і їх наставнику, а також подяка батькам, які у всьому підтримують своїх талановитих дітей.