Студія ЛІРА

«Ільничанка» на фестивалі «Веселка над Тисою»

14.05.2018 | 1445 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
«Співай серцем - люби душею!» - закликав усіх своїх учасників XII Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою», що традиційно у травні проходить у місті Хуст. Щороку кількість артистів з різних куточків України збільшується. Підвищується й рівень виконання конкурсних творів. Вимогливішими стають члени журі, у компетентності яких ніхто не сумнівається. Чого варте лише ім’я голови - композитора, професора, ректора музичної академії ім.Глієра, Олександра Злотника.
 
Не менш іменитими є й члени журі: Наталія Коваль (директор фестивалю «Молода Галичина»); Ян Костирко (заслужений артист України); Василь Кузан (поет-пісняр); Антон Копитін (переможець «Голос країни»); Ірма Гвініашвіллі (викладач вокалу); Ігор Білик (композитор); Людмила Ложкіна (викладач вокалу); організатором та ведучим фестивалю-конкурсу виступив Олег Лисій (Лауреат міжнародних конкурсів, артист Бродвейської театральної компанії "Stage Entertainment"). Директором фесту є Іван Пилипець, який щораз удосконалює програму фестивалю, намагається створити найкомфортніші умови для чесної вокальної боротьби.

Дуже порадувала кількість та географія учасників конкурсу. Стиль виконання творів конкурсанти могли обирати на свій смак, виходячи із наступних: поп-музика, народна пісня в оригінальному аранжуванні, фольк-поп музика, джаз, блюз, рок-н-рол.

Вокальний ансамбль «Ільничанка» Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» (керівник Степан Гавацко), як і в попередні роки, виступав у номінації «Народна пісня в оригінальному аранжуванні». Хлопці і дівчата виконали дві пісні «Покладу, покладу значок на віконце» та «Через поле широкоє» дуже злагоджено, чуттєво, на високому виконавському рівні. Як результат - диплом за ІІ місце, і сертифікат у розмірі 500$ для зйомки власного відео-кліпу від OLAG Production Studio. Такого призу ансамбль ще не отримував! Тож найщиріші вітання талановитим артистам і керівнику. Підкорення вам ще більших творчих вершин!

Ансамбль «Ільничанка» з успіхом взяв участь і в гала-концерті, де потішив гостей фестивалю піснею «Горе, долом ходжу».