Студія ЛІРА

Гарячі новини зі «Смерекового дива» - «ArtLikeFest»

30.12.2016 | 1110 | Студія Ліра | Автор: Віра Глушко
artlikefestМіжнародний фестиваль-конкурс малих форм та творчих колективів інструментального, вокального та хореографічного мистецтва «Смерекові дива» - таку повну назву має культурно-мистецький захід, з якого саме повертаються вихованці студії «Ліра». Його засновниками та організаторами є: Київський Національний університет культури і мистецтв, Інститут мистецтв, кафедра сучасної хореографії, творчий проект «ArtLikeFest». Проходить цей творчий дитячий форум у карпатському селищі Верховина, що на Івано-Франківщині, у різних номінаціях і вікових категоріях якраз у святкові новорічні дні. Тож ділимося з нашими читачами свіжими, навіть гарячими новинами, адже фестиваль-конкурс для інших номінацій продовжується, а завершилися тільки вокальні змагання.

Коли до керівника студії надійшло запрошення на «Смерекові дива», вона його одразу прийняла, переживала хіба що за здоров’я своїх вихованців (епідемія грипу та ОРВЗ розгулялася не на жарт), а також за організацію поїздки, адже заявлених учасників виявилося зрештою багато. Та слава Богу, все склалося якнайкраще: і більшість дітей здорові, і питання проїзду вирішилося. Звісно, не само собою. 

«Талантам треба допомогти, а…», - це добре знає Віктор Андрійович Симканинець, голова Іршавської районної ради, який є прихильником талановитих студійців. Тож вкотре прийшов на допомогу і спільно з начальником відділу освіти Є.М.Яцканич і директором РБДТ Й.Ю.Мельник організували відрядження і ансамблів «Ільничанка» та «Ільничаночка», і солістів студії «Ліра» до сусідньої області. «Дякуємо», - голосно кричали і діти, і їх батьки, і педагог за надану бюджетну можливість позмагатися за найвищі нагороди фестивалю-конкурсу. 

І вони таки позмагалися! «Такого важкого конкурсу ми давно не мали», - каже Ельвіра Петрівна. Для виконавців організували справжні вокальні батли, притому з творчими завданнями, а за проханням журі для більш об'єктивного оцінювання народний вокал виконувався без мікрофонів! Діти, навіть наймолодші, сміливо імпровізували просто на конкурсній сцені! Їх вокальні дані, репертуар, манера виконання вразили і глядачів, і журі, і конкурсантів з інших областей України.

Дитячий талант і методична праця педагога помножені на підтримку батьків і небайдужих чиновників, позитивний заряд і неймовірна конкурсна атмосфера дали свої плоди. Тож будемо зустрічати володарів дипломів: І ступеню - вокальний ансамбль «Ільничанка» і ІІ ступеню - вокальний ансамбль «Ільничаночка». Перші місця до своїх творчих копилок додають: Камінський Максим, Іванна Лутак, Ульяна Попович та Білозір Богдан. Грамотами і медалями за друге місце нагороджені Козар Яна, Гіга Станіслав, Пилипко Тетяна, Даринка Староста, Варцаба Ірина. Третє місце компетентне журі віддали - Повх Інні, яка вразила їх вокалом у поєднанні з гімнастичними вправами.

Це дуже хороші результати. І не лише для дітей, їх керівників і батьків, а й для нашого району, адже як приємно завершувати календарний, такий непростий для суспільства 2016 рік на такій мажорній ноті. Дорогі діти, ви подарували нам позитивні емоції, ваші перемоги - це віра у талант, віра у перемогу справедливої оцінки копіткої праці, без якої жоден голос не зазвучить по-справжньому довершено. Велике спасибі за це вам і вашому наставнику.

Єдине, що трохи засмутило наших виконавців, це те, що вони не візьмуть участь у гала-концерті, який проходитиме 1 січня 2017 року, адже в силу об’єктивних причин студійці не змогли залишитися на весь термін проведення фестивалю-конкурсу. Тому й нагороди свої приймали у не зовсім урочистій обстановці, що, звісно, не применшує їх ваги.

Попереду на студійців «Ліри» чекають нові випробування, найближче з них - «Різдвяна зірка», що в Мукачеві. Тож після короткого відпочинку знову до праці і до нових вокальних вершин!

ІльничанкаІльничаночка