Студія ЛІРА

Дзвінка колядка від «Ільничанки»

13.01.2017 | 889 | Ільничанка | Автор: Віра Глушко
Ільничанка– Гей, господарю, чи дозволите колядувати, пана-Бога прославляти? – так сьогодні розпочинали свою колядницьку програму голосисті й артистичні учасники ансамблю «Ільничанка». І їм дозволяли! Тож небагато-немало, але десять дверей перед ними гостинно відкрилися.

Традиція славити народження Ісуса Христа колядками сягає сивої давнини. Керівник студії «Ліра» Ельвіра Гавацко шанобливо ставиться до історії, культури і традицій свого народу, чого вчить і своїх вихованців. Тому з приходом новорічно-різдвяних свят вони розучують тематичні пісні, у тому числі і колядки.

Здавалося б, нині уже нікого ними не здивуєш –  колядницьких колективів, бетлегемів чи сольних виконавців обрядових різдвяних пісень є достатньо. Все ж «Ільничанка» має свою родзинку: акапельний спів, народна манера виконання і особливий шарм. А ще – творчий підхід до справи самих учасників, адже програму виступу вони підготували самі. Слова вивчили, колядки відрепетирували – можна йти в люди!

Багатьом сьогодні вдалося сповістити добру звістку, побажати-повіншувати: колядували з 10 ранку і аж до майже 15 години. Різдво славили в Іршаві: в Іршавській районній раді, Іршавській РДА, міській раді, районних відділах культури і освіти, у РБДТ, БТІ. Завітали на підприємство «Клен», у Ільницьку сільську раду та поліклініку. Усюди дітей приймали щиро, їм плескали, підспівували та ще й дарували солодощі.

Втомлені, але задоволені сьогоднішнім днем, учасники «Ільничанки» вже точно заслужено відпочивають, зате їх щирі колядки ще довго бринітимуть у тих, хто їх слухав.

ІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанкаІльничанка